Ülkemizin ilklerinden olan ve altyapı inşaatları 2012 yılında tamamlanarak yatırımcılara parsel tahsisine başlanan Amasya-Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), faaliyet alanını genişletiyor.
95 Hektar Alan Üzerinde Kurulu Amasya-Suluova Besi TDİ OSB’ye 62,5 Hektar İlave Alan Ekleniyor
Yaklaşık 950 dekar alan üzerinde kurulu, 32 adet besi parseli ve 3 adet sanayi parselinin yer aldığı Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, 10.300 baş besi sığırı kapasitesine sahiptir. Bölgede, günlük 400 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip Avrupa standartlarında bir adet Et Entegre Tesisi ve toplam 8 megawatt/saat elektrik üretim kapasitesine sahip iki adet biyogaz tesisi faal durumdadır.
Amasya-Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB'de, adım adım yatırımlar tamamlanarak faaliyete geçilmiş, parsellerin tamamı yatırımcılara tahsis edilmiştir. Yatırım taleplerinin devam etmesi üzerine, TDİOSB alanının genişletilmesi için yaklaşık 625 dekarlık ilave alanın yer seçimi çalışmaları ve TDİOSB tüzel kişiliği adına tescil işlemleri tamamlanmıştır. Bu manada Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, genişleme projesi hazırlayarak ilave alan ve tesisler eklenerek üretime devam edecek ilk TDİOSB olma özelliğine sahip olacaktır.
Bu kapsamda, Suluova ilçesinde "Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB İlave Alan Tanıtım Lansmanı" düzenlenmiş, programa Amasya Valisi Sayın Mustafa MASATLI, Amasya Milletvekilleri M. Levent KARAHOCAGİL ve Hasan ÇİLEZ, Suluova Belediye Başkanı Fatih ÜÇOK, Genel Müdürlüğümüzü ve Genel Müdürümüz Sayın Kerim ÜSTÜN'ü temsilen Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ, il protokolü, yatırımcılar, besiciler ve çitçiler katılmışlardır. Konuşmaların tamamlanmasından sonra Vali Sayın Mustafa MASATLI tarafından, ilave alan çalışmalarına katkılarından dolayı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ'a teşekkür plaketi verildi.
Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB ilave alan projesi 2022 yılı yatırım programına alınmış olup, genişleme alanına ait genel yerleşim imar ve parselasyon planları hazırlanmıştır. 2022 yılında altyapı inşaatları ihalesinin yapılıp inşaata başlanması planlanmaktadır.
İlave alanın da katılmasıyla bölgede yeni 26 adet besi parselinin projeye dahil olmasıyla toplam kapasite 8.400 baş artarak 18.700 başa çıkacak, yeni 2 adet sanayi parselinin projeye dahil olmasıyla toplam 5 adet sanayi parselinde kurulacak tesislerle üretime devam edilecek, doğrudan 1.500 kişiye istihdam sağlanacaktır.
Tarım sektöründe değişim, dönüşüm ve gelişme hedefli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projelerini desteklemeye devam ediyoruz.